Verschil in materialen uitgelegd door bouwkundige keuring Arnhem

Verschil in materialen uitgelegd door bouwkundige keuring Arnhem

Bij het bouwen, of renoveren van een huis, zijn er veel opties beschikbaar als het gaat om de inrichting van uw nieuwe huis. Terwijl hout een populaire keuze is onder huiseigenaren, zijn tegels van vele soorten ook populair vanwege hun duurzaamheid en gemak van reiniging.

Met veel verschillende tegelopties beschikbaar, hebben we terracotta- en porseleintegels hieronder vergeleken.

Bouwkundige keuring Arnhem controleert op de juiste verlijming van tegels

Terracotta Tegel:

Terracotta is Italiaans voor “gekookte aarde” en is een type keramiek dat wordt verhit door te bakken in een oven en vervolgens wordt gekoeld. De klei waaruit het is gemaakt, bevat ijzer dat de terracotta zijn kleur geeft, meestal roodbruin, maar kan evenveel variëren als roze, grijs en soms geel.

Terwijl Terracotta niet van nature waterdicht is, wordt het na het verhitten en vervolgens afkoelen toegevoegd met een naschuurglazuur. Nadat de tegels zijn gelegd, wordt meestal een verzegeling aangebracht voor extra geruststelling om ervoor te zorgen dat de tegels geen water opnemen.

Naast de mooie kleur die Terracotta biedt, zijn er veel voordelen bij het gebruik van een dergelijke tegel. Terracottategels zijn sterk, duurzaam, brandwerend en zijn gemaakt van natuurlijke, niet-giftige materialen of chemicaliën. Als u Terracotta als uw dakpannen overweegt, zult u ook profiteren van ruisonderdrukking.

Terracotta schoon houden kan een beetje moeilijk zijn, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen krassen op het oppervlak maakt. U kunt licht vuil en roet verwijderen met warm water en een zachte borstel. Het is niet nodig om zeep te gebruiken, omdat dit residu op de tegels kan achterlaten, maar stoomreiniging is zeer effectief bij het verwijderen van zwaardere gemarkeerde tegels.

Er zijn niet veel nadelen aan Terracotta tegels, het belangrijkste om te overwegen is dat Terracotta vrij poreus is, daarom moet het goed worden behandeld als het in de buurt van water wordt gebruikt (correcte afdichting is een must).

Bouwkundige keuring Arnhem adviseert de juiste lijm te gebruiken

 

Porseleinen tegel:

Porseleinen tegels zijn gemaakt van een fijnere, dichtere klei die wordt gebakken bij hogere temperaturen. Meestal zijn porseleinen tegels bestendig als het gaat om krassen en vlekken en zijn ze behoorlijk duurzaam. Het kan gemakkelijk veel voetverkeer verdragen en is een populaire keuze in zowel residentiële als commerciële locaties.

Hoewel het wordt beschouwd als een duurzame tegel, kan na verloop van tijd slijtage worden opgemerkt. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden met warm zeepsop en hebben niet zoveel verzorging nodig als tegels van terracotta.

Porseleinen tegels absorberen minder vocht omdat ze als een dichte tegel worden beschouwd, dit is vooral positief voor een kouder klimaat waar vocht waarschijnlijk is omdat de tegels niet zullen barsten.

Porselein tegels zijn verkrijgbaar in vele stijlen, ze kunnen worden gemaakt om eruit te zien als graniet, leisteen, marmer, hout of zelfs kalksteen voor alle decors thuis.

Realistisch gezien kun je niet fout gaan met terracotta of porselein. Het is belangrijk bij het kiezen van meubels dat u iets kiest dat duurzaam is, voldoet aan het budget en past binnen de stijl van uw huis. Bedenk eens hoe lang je van plan bent bij je thuis te zijn, of het een opstapje is of een ‘voor altijd thuis’ en overweeg ook om een ​​tegel te kiezen die een goede restwaarde geeft.

Heeft u advies nodig of uw tegels in keuken, toilet en badkamer op de juiste manier verlijmd zijn, neem dan contact op met bouwkundige keuring Arnhem.

https://bouwkundigekeuring-arnhem.nl