Vaatwasser reparatie Utrecht heeft dagelijks te maken met verstopte of defecte afvoerpompen

Vaatwasser reparatie Utrecht heeft dagelijks te maken met verstopte of defecte afvoerpompen.

Ook is een veelgehoorde klacht dat de vaat niet schoon wordt.

Het overkomt ons allemaal uiteindelijk: je neemt je zogenaamde schone schotels uit de vaatwasser en houdt een wijnglas tegen het licht – stop ermee! – het glas is bedekt met vlekken! Soms zijn de vlekken eierdooierresten die aan borden blijven plakken, of er zitten pindakaasvlekken op je messen!

Je gelooft het misschien niet, maar het is waarschijnlijk de fout van het wasmiddel dat je gebruikt. Fabrikanten verminderen hun gebruik van fosfaten in afwas- en wasmiddelen om milieuredenen. Dit heeft het ongelukkige neveneffect van het verminderen van hun effectiviteit. Fosfaat verandert, wanneer toegevoegd aan wasmiddel, hun pH-waarde, waardoor ze vet op kunnen lossen, waardoor afzettingen op vaat worden voorkomen en ze in plaats van sprankelend schoon wassen.

Het is niet nodig om de vaat af te spoelen voordat u ze wast! Waarom zou u anders een afwasmachine kopen? Schrap eenvoudig de voedselresten. Besteed bijzondere aandacht aan vet- of kleverige stoffen zoals eierdooier, pindakaas, jam en elk element dat niet gemakkelijk kan oplossen.

Zo min mogelijk etensresten op de vaat in de afwasmachine heeft een positief effect op de afvoerpomp, hetgeen weer minder onderhoud betekent.

Vaatwasser reparatie Utrecht merkt vooral na de feestdagen dat vaatwasmachines te kampen krijgen met dergelijke problemen!

Gebruik altijd een goed naspoelmiddel. Dit type product is ontworpen om het gemakkelijker te maken om gerechten in de vaatwasser te drogen. Het spoelmiddel helpt om de voedseldeeltjes en resten te verwijderen die sporen achterlaten op de vaat, waardoor het aantal vlekken wordt verminderd.

Tot slot, om de kans te verkleinen dat de pomp verstopt raakt, verwijdert u etiketten van potten en pannen en haalt u alles op wat in de vaatwasser valt voordat het in de pomp vast komt te zitten (tandenstokers, pitten, stukjes gebroken glas, bierflesdoppen, enz.)

Vaatwasser reparatie Utrecht over vaatwasmiddel: hoeveel moet u gebruiken?

Te weinig mensen weten dit, maar fabrikanten raden slechts 30 ml wasmiddel aan, hetzij in poedervorm (die minder vlekken achterlaat) of als een vloeistof. Dat staat gelijk aan slechts twee volle soeplepels! Als richtlijn kan het wasmiddelvak maximaal 100 ml bevatten, wat drie keer te veel is. Bovendien zijn zelfs vierkante tabletten twee keer zo groot als ze moeten zijn! Fabrikanten raden aan ze in tweeën te knippen – maar dat is niet bepaald eenvoudig!

Helaas zijn er ook nog mensen die een normaal afwasmiddel in de vaatwasser gebruiken, met alle gevolgen van dien. Het behoeft geen toog dat dit uit den boze is.

Voor storingen en foutcodes aan uw vaatwasser neemt u contact op met vaatwasser reparatie Amsterdam Oost

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl