Zeilles volgen in Groningen

Zeilles Groningen

Als u of uw kind sportief bent of is ingesteld, jullie zijn woonachtig in Groningen en willen graag eens iets anders dan is zeilles in Groningen misschien wel wat voor u of voor uw kind. Er zijn verschillende zeilscholen, maar een goede zeilschool is zowel voor beginners maar zeker ook voor gevorderden. Iedereen moet er terecht kunnen. Om het zeilen te leren is er vaak een cursus opgezet van ongeveer 3 keer, waarbij elke les 3,5 uur lang duurt. Zo leert u de beginselen van het zeilen en wordt u opgeleid tot het CWO 1 niveau, dit CWO 1 niveau staat ook wel bekend als het beginners niveau. De cursus gaat uit van 1 of 2 personen. Maar u kunt er ook voor kiezen om met een iets grotere groep te leren zeilen, een groep van 3 of 4 personen per boot. Het maximum licht echter bij 4 cursisten per boot. Op deze manier leren de deelnemers allemaal erg veel en heeft u het zeilen vrij snel, maar wel op een professionele manier onder de knie. Wanneer u les neemt met een groep van 3 of 4 perzonen zullen er echter wel een aantal uren meer gevaren moeten worden om het beginners niveau volledig te bereiken en het CWO 1 niveau te halen.

Wat kunt u na een cursus?

Wanneer u zeilles in Groningen neemt leert u al erg veel. U kunt dan al de boot vaarklaar of nacht klaar maken en de zeilen van de zeilboot kunt u hijsen en strijken. U kunt zelfstandig wegvaren uit de haven en ook kunt u, wanneer u de haven weer nadert, zelfstandig uw zeilboot weer aanleggen in de haven. U weet al veel van de verschillende zeilstanden af, u kunt sturen, u weet de juiste plaats in de boot en u kunt zelfstandig overstag gaan en gijpen. Daarnaast leert u ook nog de terminologie van het zeilen en het vaarreglement, oftewel de regeltjes en begrippen op het water.

Wat houdt een privé les in?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om privé les te nemen. Dit is een goede keus want zo krijgt u alle aandacht en zult u het zeilen op de snelste manier onder controle krijgen. De aanvrager bepaalt dan wanneer er gevaren gaat worden, u heeft dit dus volledig in eigen hand. Dit kan bij een goede zeilschool in het weekend en in het hoogseizoen de gehele week van 9.30 – 13.00 u of van 14.00 tot 17.30 u. Als aanvrager kunt u zelf de groepssamenstelling bepalen, vaart u het liefst in een kleine groep of liever met iets meer cursisten? Wanneer het weer tegenzit, bijvoorbeeld wanneer er te weinig of juist te veel wind is of bij onweer, wordt de les afgezegd en in overleg met de cursist verplaatst. Erg handig dus, want in Nederland weet je het maar nooit met het weer. De privé les is een intensieve vorm van lesgeven, u leert hier echter wel erg veel.

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/zeil-en-surflessen/