Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u wilde weten over infographics

Mensen houden van plaatjes. Uw verhaal wordt ongeveer 30 keer zo waarschijnlijk zorgvuldig bestudeerd als het als een infographic wordt gepresenteerd.

Infographics is een visuele manier om gegevens te presenteren waarmee u complexe informatie snel en gemakkelijk kunt communiceren. Niet elke tekst met een afbeelding kan een infographic worden genoemd. Infographics is een visuele manier van communiceren, dus afbeeldingen en grafieken hebben daarin altijd de overhand. Infographics zijn nodig om complexe processen gemakkelijk uit te leggen, omslachtige gegevens op een boeiende manier te verspreiden en lezers meer bij de inhoud te betrekken.

Soorten infographics

Elk type informatie heeft zijn eigen soort infographic nodig. Laten we eens kijken naar de belangrijkste manieren om informatie visueel weer te geven.

Tijdlijn

Een tijdlijn is een manier om de geschiedenis te visualiseren, belangrijke datums te markeren of gebeurtenissen te bekijken. Het is belangrijk om de tijdlijn interessant te maken: geef niet alleen datums en gebeurtenissen aan, maar toon ook relaties, leg redenen uit en geef interessante feiten.

Visueel artikel

Het visualiseren van een artikel als een infographic is een geweldige manier om een ​​enorm stuk tekst te maken dat prettig leesbaar en gemakkelijk te volgen is.

Vergelijking

Vergelijkende infographics hebben meestal het VS-formaat. Twee dingen, ideeën of concepten worden volgens dezelfde criteria vergeleken, en hun verschillen worden duidelijk weergegeven. Deze infographics zijn doorgaans opgesplitst in twee helften (verticaal of horizontaal) met aan elke kant één optie.

Data visualisatie

Als u enquêteresultaten moet visualiseren of gegevens uit meerdere bronnen moet presenteren, zijn statistische infographics de beste manier om dit te doen. Statistische infographics richten zich op gegevens. De lay-out en afbeeldingen moeten het verhaal achter de cijfers op een boeiende manier vertellen.

Werkwijze

Processen worden gevisualiseerd met behulp van stroomdiagrammen. Ook zijn dergelijke infographics geschikt om het antwoord op één specifieke vraag te visualiseren of om voor één probleem een ​​oplossing te vinden. Om een ​​goede infographic te maken, moet het proces worden opgedeeld in volledige fasen en vervolgens in een logische volgorde worden gerangschikt.

7 stappen om infographics te maken

1) Denk na over wie uw publiek is

Voor wie maak je deze infographic? Wat zouden ze willen weten? In welke vorm zullen ze informatie het gemakkelijkst kunnen waarnemen en onthouden?

2) Definieer de vraag

Formuleer een specifieke vraag die uw infographic zal beantwoorden. Bijvoorbeeld: “Welke telefoon is beter om te kiezen: iPhone of Samsung?”

3) Informatie ophalen

Stel een document op met alle informatie die aan de lezer moet worden overgebracht om hem te helpen de gestelde vraag te begrijpen.

4) structuur en snit

Bereid uw infographic-structuur voor. Streep alle informatie door die niet essentieel is voor de openbaarmaking van het onderwerp. Vorm een ​​logische structuur.

5) Bewerken

Voeg tekst toe aan uw infographic. Formuleer titels. In infographics is visualisatie belangrijk, geen tekst, dus probeer nogmaals de tekstblokken in te korten.

6) Denk na over visualisatie

Denk aan visuele beelden waarmee u informatie kunt overbrengen op uw publiek. Schets de infographic uit de vrije hand, bedenk welke grafieken u nodig heeft en waar.

7) Maak uw infographic

Speel je schets. U hoeft geen ontwerper te zijn om infographics te tekenen. Services uit het volgende gedeelte van dit artikel zullen te hulp komen.

3 gratis services om infographics te maken

Canva

Kies een van de sjablonen in de sectie Infographics, voeg uw informatie, afbeeldingen, tekst en illustraties toe.

Piktochart

Dienst voor het maken van infographics, posters, rapporten en presentaties. Meer dan 1000 gratis pictogrammen en clipartafbeeldingen.

Venngage

Veel infographic-sjablonen en gedetailleerde handleidingen met tips voor elk type infographic.

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

website maken prijs

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html