Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Een airco kopen die je makkelijk kunt verplaatsen

Het wordt weer warmer buiten en veel mensen hebben tegenwoordig toch nog steeds geen airco in huis. Zonde, want de airco is tegenwoordig prima betaalbaar en je hebt airco’s in allerlei vormen. Een airco is er tegenwoordig zelfs voor winkelpanden of kantoorruimtes. Deze airco’s kunnen rijden, zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Je noemt die een verrijdbare airco. Bovendien hoef je deze verrijdbare airco niet te installeren, je kunt overal een slang naar buiten laten gaan en dus gemakkelijk overal koelen. Dat is nog eens handig. Ben je benieuwd naar de verrijdbare airco? Lees dan verder.

 

Hoe werkt het?

Deze verrijdbare airco werkt net zoals een airco die aan de muur of aan het plafond zit. De airco heeft namelijk een koelunit, een motor en vaak ook een afvoer naar buiten toe. De koelunit en de motor zitten in een bij deze airco. Doordat dit zo is krijg je de mogelijkheid om de airco dus overal heen te rijden waar jij wilt. Ook kun je de airco in de wintermaanden makkelijk opbergen. Je kunt daarbij kiezen voor een airco met of zonder slang. Met een slang naar buiten merk je dat de airco wat effectiever koelt dan wanneer de airco dit niet heeft. Bovendien is je ruimte sneller koel wanneer je kiest voor een airco met slang.

 

Top 3 modellen

Als je erover denkt om een verrijdbare airco te kopen zijn er altijd modellen die goed op de markt zijn op dit moment. Om je te helpen hebben wij alvast het top 3 aan modellen nu voor je op een rijtje gezet.

 

Nummer een: De eerste die op dit moment goed op de markt ligt is de Fauve ACB09K01. Deze airco heeft een groot koelvermogen, maar niet voor hele grote ruimtes. Voor een slaapkamer is deze airco groot genoeg. Je kunt tot ongeveer 17 vierkante meter effectief koelen met deze airco.

 

Nummer twee: De AEG XP26U338BW. Deze kan 17 tot 26 vierkante meter koelen. Dit is een beetje afhankelijk van de warmtelast op dat moment. Op de echte warme dagen is deze airco meer dan voldoende om een slaapkamer helemaal koel te houden.

 

Nummer drie: De Daitsu APD-12X F/C. Deze airco heeft een super groot koelvermogen. Let er wel op dat deze airco dan ook een prijskaartje heeft. Als er niet zo een grote warmtelast is dan kun je tot 34 vierkante meter aan ruimte koelen. Is de warmtelast wat hoger dan kun je iets minder vierkante meter koelen, maar nog steeds voldoende.

https://airco-review.nl/informatie/verrijdbare-airco/