Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Stellingen of magazijnsystemen

Stellingen of magazijnsystemen

Als jij in een magazijn werkt, kan het vinden van geschikte opslagruimte een probleem zijn. Het is daarom goed om na te denken over opslagmanieren, die minder ruimte in beslag nemen. Hierdoor kan jij meer opslag kwijt, en dus mogelijk ook meer orders verwerken. In deze blog willen wij twee opslagmanieren benoemen, namelijk stellingen en magazijnsystemen. Deze twee gaan wij met elkaar vergelijken, zodat jij makkelijker een keuze kan maken. Lees dus snel verder!

Stellingen

Een goede manier om opslag op te slaan, is door stellingen aan te leggen in jouw bedrijfspand. Door vervolgens jouw goederen op pallets te leggen, kan jij gemakkelijk je opslag kwijt in het pand. Stellingen kunnen ook erg hoog de lucht in gaan. Dit kan handig zijn, omdat het voor meer ruimte zorgt in jouw pand. Door middel van heftrucks of stapelaars, kan jij alsnog bij je opslag komen. Als er in jouw bedrijf ook een manier van orderpicking plaats vindt, is het slim om je meest populaire goederen onderaan op te slaan, en de minder populaire goederen wat hoger. Zo kan jouw personeel makkelijker bij de goederen die zij nodig hebben. In stellingen kan je ook vakken aanbrengen, waardoor je nog meer onderscheid kan aanbrengen in jouw goederen en de opslag hiervan.

Magazijnsystemen

Als stellingen jouw problemen niet oplossen, kan je ervoor kiezen om een magazijnsysteem in jouw bedrijfspand aan te brengen. Magazijnsystemen zijn vloeren die je kan aanleggen tussen twee bestaande verdiepingen. Deze vloeren kan je gebruiken voor verschillende doeleinden, waaronder dus ook opslag. Het voordeel van magazijnsystemen is dat ze als bouwpakket worden geleverd. Hierdoor kan je er best veel mee spelen, want je hoeft dit magazijnsysteem niet altijd opgebouwd te hebben. Als er binnen jouw bedrijf sprake is van seizoensdrukte, kan je het magazijnsysteem op dat moment opbouwen. Zodra het seizoen voorbij is, kan je het magazijnsysteem weer aftuigen en opbergen. Magazijnsystemen zijn echter ook erg geschikt wanneer er geen sprake is van seizoensdrukte: je kan ze zelfs uit laten breiden als daar vraag voor is. 

Bij Nolte Mezzanine worden magazijnsystemen op maat gemaakt. Zo weet je zeker dat er een perfect magazijnsysteem beschikbaar is voor jouw bedrijfspand. Heb jij vragen over magazijnsystemen, of heb jij interesse in de aanschaf hiervan? Neem dan eens een kijkje op de website van Nolte Mezzanine! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw aanschaf te voltooien.