Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Toe aan een nieuw rieten dak?

Toe aan een nieuw rieten dak?

Rieten daken zijn erg kwetsbaar en de levensduur van natuurlijk riet ligt ongeveer rond de 35 jaar. De kans is groot dat u uw riet een keer moet vervangen. Nu is het een aantal jaren verder en ook nieuwe technieken hebben zich ontwikkeld op het gebied van rieten daken. Een van die nieuwe technieken is Candur, een hoogwaardig kunstriet dat bijna niet van echt te onderscheiden valt. Maar waarom zou u voor kunstriet kiezen in plaats van uw oude en vertrouwde natuurlijke variant? We behandelen een paar voordelen van het aanschaffen van een Candur dak. Zo kan u goed geïnformeerd een keuze maken voor uw dak!

 

Een aantal feitjes over kunstriet

Kunstriet heeft ten opzichte van natuurlijk riet een aantal voordelen. De belangrijkste zit hem natuurlijk in de levensduur van het product. Kunstriet is een stuk minder kwetsbaar dan natuurlijk riet. Dit heeft voordelen voor de kwaliteit en hoe lang het mooi blijft.

Candur is een kunstriet van pvc-kunststof dat door de toevoeging van cellose een mooie rietstructuur heeft. Goed om te weten is dat Candur bijna niet van echt te onderscheiden is. Dit komt dus doordat de kwaliteit kunststof wordt gecombineerd met cellulose. Daarnaast wordt het kunstriet op precies dezelfde manier gedekt als natuurriet.

 

Isolatie

Het voordeel van een rieten dak is dat het goed isoleert. Zomers is het heerlijk koel en in de winter lekker warm. Wel is het belangrijk dat bij het onderhouden van natuurriet het materiaal zo snel mogelijk moet drogen wanneer dit nat of vochtig is geworden. Gebeurt dit niet, dan leidt dit tot vorming van schimmel en zal het riet gaan rotten. Dit heeft ook invloed op de isolatiewaarde, deze zal snel achteruit gaan. Kiest u voor kunstriet dan heeft u hier geen last van, omdat het kunstmateriaal rotvrij en waterproof is. Hierdoor heeft het een veel langere levensduur dan origineel riet. Ook krijgt u automatisch 350% meer isolatiewaarde dan een natuur rieten dak.

 

Uw ontwerp

Candur daken worden al vanaf 15 centimeter worden gelegd, dit loopt op tot 20 centimeter. Voor welke dikte u kiest hangt af van de uitstraling die u wilt creëren en het budget wat u heeft.

Ook kan u zelf kiezen voor welke kleur kunstriet u gaat. Gaat u voor licht riet of donker? Het lichte riet ziet er hetzelfde uit als net nieuw gelegd riet. De donkere variant heeft een vergrijsde uitstraling, net als riet dat al een aantal jaar op het dak ligt. De keuze is aan u!

 

Candur

Wilt u graag een nieuw dak of uw rieten dak vervangen omdat de deze toe is aan vervanging? Of werkt u bij een architectenbureau of bouwbedrijf en bent u geïnteresseerd in Candur? Neem gerust contact met ons op of kijk rond op onze website!

 

https://www.candur.nl/