Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Vier goede tips voor het verbeteren van jouw rijgedrag

Vier goede tips voor het verbeteren van jouw rijgedrag

Iedereen moet veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Het vertonen van goed rijgedrag is hierbij een belangrijke factor. Door je rijgedrag te verbeteren kan je jouw rijervaring comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken. Wij geven daarom vier goede tips voor het verbeteren van jouw rijgedrag. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

 

  1. Focus 

Tijdens het autorijden moet je altijd gefocust zijn op de weg. Je moet weten wat er voor, achter en naast je gebeurt. Het is daarom belangrijk dat je alle vormen van afleiding vermijdt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van je telefoon; dit is verboden tijdens het autorijden. Daarnaast kunnen ook dingen die niet verboden zijn, zoals handsfree bellen of een gesprek voeren met een medepassagier, zorgen voor afleiding. 

 

  1. Een veilige auto 

Het is belangrijk dat je in een veilige auto rijdt wanneer je deelneemt aan het verkeer. Hiermee bedoelen we dat alles goed werkt. Doen je lichten het? Is je bandenspanning goed? Werken je ruitenwissers? Zorg ervoor dat je dit regelmatig checkt. Wanneer je al heel veel jaren hebt genoten van jouw auto, kan het zijn dat niet alles goed werkt en je op zoek moet naar een nieuwe veilige auto. Naast dat je kunt kiezen voor een gloednieuwe auto, zijn er ook veel veilige occasions verkrijgbaar voor een goedkopere prijs. Denk bijvoorbeeld aan Renault, Nissan of Dacia occasions

 

  1. Bewaar afstand 

Veel mensen houden tijdens het autorijden te weinig afstand van hun voorganger, waardoor de kans op ongelukken groter wordt. Je hebt over het algemeen minder zicht op wat er op de weg gebeurt en daarnaast wordt de remweg een stuk korter. Natuurlijk spelen bij ongelukken ook andere factoren een rol, zoals reactiesnelheid. Toch zorgt meer afstand voor minder ongelukken in het verkeer. 

 

  1. Ga uitgerust de weg op

Wanneer je vermoeit de weg op gaat, is de kans op ongelukken groter. Je bent minder alert en zult moeite hebben om je goed te focussen. Zorg er daarom voor dat je altijd goed uitgerust bent wanneer je de weg op gaat. Merk je onderweg toch dat je vermoeid wordt? Ga dan in een actieve houding zitten, zet de airco aan en zing hard mee met de muziek.

 

https://www.bochane.nl/