Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor het veilig vervoeren van je vogel

Als je een vogelliefhebber bent, weet je dat onze gevederde vrienden speciale zorg en aandacht nodig hebben. Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als het gaat om het welzijn van je vogel is hoe je ze veilig kunt vervoeren – het zijn tenslotte kwetsbare wezens! Hieronder staan vijf tips om je te helpen je vogel veilig te vervoeren, of je hem nu meeneemt op een korte autorit of het land doorvliegt.

1. Koop de juiste drager

De eerste stap bij het vervoeren van je vogel is het aanschaffen van een draagzak die groot genoeg is zodat hij zich comfortabel kan bewegen, maar niet zo groot dat hij zich kan verwonden. De draagzak moet ook voldoende ventilatie hebben, zodat je vogel gemakkelijk kan ademen. Als je met je vogel gaat vliegen, zorg dan voor een door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde reismand.

2. Doe wat vertrouwde voorwerpen in de reismand

Vogels zijn gewoontedieren, dus is het belangrijk om voor het vervoer wat vertrouwde voorwerpen in hun reismandje te doen. Dit kan een speeltje zijn, een stuk stof uit de kooi of zelfs een etensbakje. Dit zal je vogel helpen zich prettiger te voelen in zijn nieuwe omgeving en minder gestrest tijdens het vervoer.

3. Bedek de reismand tijdens het vervoer

Vogels schrikken gemakkelijk van onbekende geluiden en bewegingen, dus is het belangrijk om hun reismand tijdens het vervoer te bedekken. Dit helpt het stressniveau van je vogel te verminderen en houdt hem rustig tijdens de reis. Zorg er wel voor dat je enkele ventilatiegaten onbedekt laat, zodat je vogel nog gemakkelijk kan ademen.

4. Voer je vogel niet te veel voor het vervoer

Als je vogel voor het vervoer te veel eet, kan hij last krijgen van indigestie of zelfs overgeven in de reismand. Om dit te voorkomen, geef je ze enkele uren voor het vervoer een kleine maaltijd en bied je ze tijdens de reis geen voedsel of water aan (behalve bij zeer lange reizen). Eenmaal aangekomen op je bestemming, bied je je vogel wat water aan en laat je hem even rusten voordat je hem weer voert.

Ontdek het assortiment online!

Door deze vier tips te volgen, kun je er zeker van zijn dat je er alles aan doet om je vogel veilig en zeker te vervoeren – of je nu een korte autorit maakt of het land over vliegt! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden online op het gebied van vogel transport? Neem dan een kijkje op de website van Birdsupply en ontdek het aanbod!

https://www.birdsupply.nl/