Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Zo kiest u de geschikte rollenbaan

Bij het kiezen van een rollenbaan moet u met een aantal zaken rekening houden om er zeker van te zijn dat u het best mogelijke product voor uw behoeften krijgt. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die u in gedachten moet houden bij het maken van uw keuze:

  1. Het type producten dat u gaat vervoeren. Als u bijvoorbeeld zware of omvangrijke producten verplaatst, hebt u een transportband nodig die dat gewicht en die afmetingen aankan.

  2. De snelheid waarmee de producten moeten worden verplaatst. Als tijd van essentieel belang is, kiest u een transportband met een hoge maximumsnelheid.

  3. De omgeving waarin de bandtransporteur zal worden gebruikt. Als hij wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of andere barre omstandigheden, moet u een model kiezen dat voor dat soort omgeving is ontworpen.

  4. De lengte van de transportband. Als u een lange transportband nodig hebt, moet u een model kiezen dat die optie biedt.

  5. De breedte van de transportband. Als u een brede transportband nodig hebt, kies dan een model dat die optie biedt.

  6. De gewicht capaciteit van de transportband. Zorg ervoor dat u een model kiest dat het gewicht van de producten die u gaat vervoeren aankan.

  7. De garantie op de transportband. Kies een model met een goede garantie, zodat u zeker kunt zijn van de prestaties.

Verschillende rollenbanen

Er zijn verschillende soorten rollenbanen op de markt te vinden. Zo zijn er aangedreven rollenbanen, niet-aangedreven rollenbanen en harmonica rollenbanen.  elk type transportband heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus u zult moeten beslissen welk type het best aan uw behoeften voldoet. 

Aangedreven rollenbanen

Aangedreven rollenbanen zijn duurder dan niet-aangedreven rollenbanen, maar ze bieden een aantal voordelen. Ze zijn sneller en kunnen zwaardere lasten transporteren. Ze zijn ook duurzamer en vergen minder onderhoud.

Niet aangedreven rollenbanen

Niet aangedreven rollenbanen zijn minder duur dan aangedreven rollenbanen, maar ze hebben een aantal nadelen. Ze zijn trager en kunnen niet zo zware ladingen transporteren. Ze vergen ook meer onderhoud en zijn niet zo duurzaam.

Harmonica rollenbanen

Harmonica rollenbanen bieden een combinatie van de beste eigenschappen van aangedreven en niet-aangedreven rollenbanen. Ze zijn sneller dan niet-aangedreven transportbanden en kunnen zwaardere lasten vervoeren, maar ze zijn niet zo snel als aangedreven rollenbanen. Ze zijn ook duurzamer dan niet-aangedreven transportbanden en vergen minder onderhoud.

 

https://www.acb-transportbanden.nl/