Site Reviewer
Image default
Adverteren

Whiskey karaf gemaakt in Toscane

Wereldwijd houden verschillende landen zich bezig met het produceren van glas en kristalglas. Een aantal landen zijn absoluut expert in het produceren van glas. Maar er staan wereldwijd ook hele bijzondere fabrieken. Eén van de die bijzondere fabrieken is RCR Cristalleria Italiana. Deze glasfabriek staat in het hart van Italië: Toscane. Italianen hebben een passie voor mode en design. De glasblazers breken dan ook regelmatig hun hoofd over het ontwerpen van een nieuwe whiskey karaf. De resultaten zijn prachtig. De meeste designs zijn pure vintage, maar dit past natuurlijk perfect bij het whiskey gevoel.

Whiskey karaf met pure stijl uit Italië

De gevoelige modebewuste stijl van Italië is doorgedronken tot whiskey karaffen. Opvallend want je koppelt Italië nou niet perse aan whiskey. Toch hebben de Italianen van RCR verstand van drank en glaswerk. Zo zijn ze bewust van het feit dat een whiskey karaf eventueel zuurstof kan lekken. Om het zuurstof verlies minimaal te houden wordt de dop helemaal op maat van het karaf geslepen. De dop valt er zo perfect in en beschermd de whiskey tegen het lekken van zuurstof. Ben je toch bang dat je whiskey zuurstof lekt? De karaffen zijn zo gemaakt dat de lek net zoveel is als in een geopende whiskey fles.

Wie is RCR?

Je hebt misschien nog nooit van RCR gehoord. Toch is het de belangrijkste glasproducent uit Italië. Ze maken al meer dan 50 jaar kristalglas en exporteren dit naar meer dan 150 verschillende landen. In diverse landen kom je dus het prachtige glaswerk van RCR tegen. Van oorsprong maakten ze vooral glaswerk voor de Horeca. Ze hebben dan ook speciaal loodvrij kristalglas ontworpen dat Horeca bestendig is. Het glas beschadigt minder snel en is bestand tegen de vaatwasser. Daarnaast heeft het loodvrij kristalglas van RCR wel de positieve eigenschappen van kristalglas. Zo is het transparant en geeft het jouw drankje de perfecte smaak en kleur mee. Je kan zo nog beter je favoriete whiskey proeven. 

Welke whiskey karaf uit Italië is populair?

Uiteraard zijn er een aantal modellen populair van RCR Cristalleria Italiana. Eén van de populaire modellen is whiskey karaf Opera. Dit is een complete set van één karaf met twee glazen. Deze set is regelmatig in Nederland volledig uitverkocht. Mocht je deze een keer online zien staan wees er dan snel bij. Een ander whiskey karaf dat je niet mag missen is Oasis. Dit prachtige model kan je leuk combineren met andere whiskey glazen uit de collectie van RCR. Laat je vooral verleiden door de charme van Italiaans loodvrij kristalglas en geniet van de hoge kwaliteit.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/whiskey-karaf/