Site Reviewer
Image default
Dienstverlening

Meterkast vs stroomonderbrekers

In oudere huizen worden meterkasten vaak gebruikt met verouderde bedrading, isolatie en services. Het veranderen van een zekeringkast naar stroomonderbrekers kan uw elektrische systeem betrouwbaarder maken, maar u moet deze beslissing serieus nemen. Het zou het beste zijn als u erachter zou komen wat de Elektricien Haarlem kosten zijn, aangezien u de hulp van een professionele elektricien nodig heeft om de overstap te maken. Als u net bent verhuisd naar een huis of appartement met glaszekeringen, kan dit een van de eerste projecten voor woningverbetering op uw takenlijst zijn. Het kan zijn dat het paneel moet worden geüpgraded om meer vermogen te leveren, maar dit is niet altijd het geval. Sommige mensen beschouwen verouderde elektrische systemen als onveilig en bieden niet hetzelfde beschermingsniveau als nieuwere ontwerpen.

Wat is beter?

Het is terecht om bezorgd te zijn over al deze kwesties. Het is echter mogelijk dat u het geld niet hoeft uit te geven, tenzij de huidige service problemen veroorzaakt met uw elektrische apparaten en apparaten of de verzekeringsmaatschappij aandringt op een upgrade. Veiligheid kan een punt van zorg zijn, maar sommige ingenieurs beweren dat glaszekeringen een redelijk niveau van bescherming bieden. Als een stroomonderbreker uitschakelt wanneer deze een bepaald belastingsniveau bereikt, kan de veiligheid in gevaar komen. Zekeringen hebben de neiging om de fout beter te beperken en minder vaak te blazen dan een standaard stroomonderbreker. Door modern design en gemak zijn stroomonderbrekers echter de norm geworden in huizen over de hele wereld.

Upgrade-overwegingen

Upgrades van elektrische systemen zijn zelden eenvoudig. Het is mogelijk dat meterkastsystemen een grootvader hebben, wat betekent dat bepaalde delen van het systeem niet noodzakelijkerwijs hoeven te voldoen aan de huidige bouwvoorschriften. Als u onderdelen van deze structuren gaat vervangen, moet het hele systeem opnieuw worden geëvalueerd en bijgewerkt om te voldoen aan de huidige regelgeving. Dit kan een eenvoudig project in een duur gebied duwen en uw elektrische reno uitbreiden tot een volledige vervanging. Als u overschakelt van zekeringen naar stroomonderbrekers, moet u mogelijk ook uw bedrading en isolatie vervangen. Het is misschien het beste om alle essentiële elementen van uw elektrische systeem in één keer te wijzigen, omdat upgrades zich vaak verspreiden. Bedrading en paneelupgrades moeten altijd door een professional worden uitgevoerd; dit soort werk vereist de vaardigheden van een erkende elektricien. Bereken de omvang van de inkomende dienst. In het geval dat u een paneel van 100 ampère installeert op een dienst van 60 ampère, wilt u misschien even wachten. Om uw inkomende service te upgraden, moet u eerst het plaatselijke nutsbedrijf bellen.