Site Reviewer
Image default
Electronica en Computers

Een chromecast kopen

Een chromecast kopen

Bij het kopen van een Chromecast komt veel kijken. Dagelijks krijgen wij op de redactie van 5top daar meerdere vragen over. Het meest belangrijke is toch wel dat het alle apps ondersteund die je nodig denkt te hebben. Hiervoor moet je goed opletten welk operating system erop staat en/of deze voorlopig nog geupdate kan worden. Video streaming diensten vragen namelijk steeds vaker om een nieuwere versie van bijvoorbeeld een Android. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de maximale resolutie te kijken en of hij over 4K of Full HD mogelijkheden beschikt. Dit moet je natuurlijk ook eerst checken bij je monitor of TV of deze de maximale resolutie aan kan. 

Meestal wordt er gekozen voor Full HD omdat deze toestellen een stuk goedkoper zijn. Echter is de techniek hiervoor ook al weer een aantal jaren verouderd, dus of het nog toekomstbestendig is weten we niet. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de aansluitingen. Soms is het namelijk mogelijk om met een 3.5 mm jack het geluid van de chromecast door te lussen naar de home cinema set. Als je tv daar al op is aangesloten is dat meestal niet nodig, maar toch kan het handig zijn. Lees ook altijd goed de reviews na, want er is veel namaak in omloop. Sommige merken zijn goed, maar het merendeel is troep op de lange termijn.

Wat kun je met een chromecast?

Een chromecast wordt meestal gebruikt voor het streamen van films en series. Echter zijn er natuurlijk nog veel meer functies waarover hij beschikt. Vandaag de dag zijn er namelijk ook modellen die j aan kunt sturen met je stem. Bovendien kun je hem vaak ook gebruiken voor het surfen op een televisie of monitor die nog niet beschikt over een SMART functie.