Site Reviewer
Image default
Particuliere dienstverlening

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken doe je zo

Een overlijdensrisicoverzekering kiezen begint vaak bij het kijken op vergelijkingswebsites. Hierbij kun je makkelijk en snel de premies van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Je ziet meteen welke premie je per verzekeraar gaat betalen. Makkelijk zeker, maar dat is niet het enige waar je op let bij het afsluiten van een verzekering die grote gevolgen kan hebben voor de financiële situatie van je nabestaanden.

Wat is de looptijd die je af kunt/wilt sluiten?

Voor welke termijn kun je bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Een lange looptijd van 30 jaar lijkt misschien aantrekkelijk maar wat nu als je situatie verandert in deze periode? Is het dan mogelijk om je levensverzekering af te kopen? Dat houdt in dat je geen premie meer hoeft te betalen. En zo ja, kun je dan de reeds betaalde premie terugkrijgen? Een belangrijke overweging bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, vind je niet?

Let niet alleen op de premies

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering? Dat is afhankelijk van factoren zoals je leeftijd, medische achtergrond en andere zaken die per verzekeraard kunnen verschillen. Een verzekering werkt immers alleen wanneer het risico op uitbetalen is afgestemd op de premie die betaald wordt. Dat klinkt misschien koud en berekenend maar wanneer dit niet in balans is gaan verzekeraars simpelweg failliet en kan er niemand meer geholpen worden. Maar welke voorwaarden er verbonden zijn aan je verzekering zijn wel belangrijk en geven aan of een verzekeraar het beste met je voor heeft. Lees deze daarom altijd goed door en neem contact op met een adviseur wanneer iets niet duidelijk is.

Wil je de verzekering koppelen aan je hypotheek?

De overlijdensrisicoverzekering koppelen aan je hypotheek doe je wanneer je een flink restschuld hebt op je hypotheek. In het geval van overlijden wordt de schuld bij de hypotheekverstrekker dan als eerste afgelost. Dat houdt in dat je nabestaanden niet met de hypotheekkosten worden opgezadeld wanneer jouw inkomen wegvalt. Controleer bij de verzekeraar of er voorwaarden aan verbonden zijn wanneer je de verzekering aan de hypotheek wilt koppelen.