Site Reviewer
Image default
Vervoer en transport

Achteruitrijcamera’s plaatsen

Het is moeilijk om op de weg alles in de gaten te houden, zeker als je achteruit rijdt of aan het parkeren bent. Daarom is het ook handig om een achteruitrijcamera te installeren. Met een achteruitrijcamera kan je ervoor zorgen dat je minder ongelukken veroorzaakt op de weg en minder schade veroorzaakt tijdens het parkeren. Er zijn verschillende modellen achteruitrijcamera’s voor verschillende soorten auto’s. Het inbouwen van een achteruitrijcamera op verschillende soorten auto’s gaat niet op dezelfde manier, je kan een achteruitrijcamera Crafter niet op dezelfde manier installeren als een achteruitrijcamera Ford Transit en vice versa. Verder zijn er ook nog verschillende modellen achteruitrijcamera’s die verschillen op bijvoorbeeld kijkhoek en de plek waar je ze moet positioneren.

 

Het positioneren van een achteruitrijcamera gaat meestal volgens hetzelfde principe, hoewel het in de praktijk vaak wat anders gaat. In principe geldt er dat hoe hoger je de achteruitrijcamera plaatst, hoe meer je ziet. Natuurlijk is het niet voor elke auto even makkelijk om een achteruitrijcamera hoog te plaatsen. Een vrachtwagen met afzetcontainer bijvoorbeeld zal niet zo makkelijk hoog een achteruitrijcamera kunnen plaatsen. Voor dit soort uitzonderingen is het vooral zelf uitvogelen en puzzelen waar de camera het best geplaatst kan worden. Verder is het ook nog belangrijk om rekening te houden met de dode hoek. Om zoveel mogelijk van de ruimte om de auto heen te overzien, is het het best om de camera zo te plaatsen dat je ook de dode hoeken van het voertuig kan zien via de achteruitrijcamera. 

 

Als je inderdaad zoals net genoemd een vrachtwagen met afzetcontainer hebt en daarom niet goed een achteruitrijcamera kan plaatsen, is het ook nog mogelijk om een oogbalcamera te plaatsen. Een oogbalcamera is te monteren op kleine en ongelijke ondergronden. Ook kan de lens nog bewegen ten opzichte van de rest van de camera, wat betekent dat een oogbalcamera vaak nog beeld kan leveren van een hoek die je eigenlijk niet helemaal zou kunnen zien vanuit de positie waarin de oogbalcamera is geplaatst.

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/