Site Reviewer
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt skin needling?

Natuurlijke schoonheid is iets wat we allemaal waarderen en nastreven. En om onze huid er op zijn best uit te laten zien, zijn er tal van behandelingen en technieken beschikbaar. Een van die technieken die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen, is skin needling. Maar wat is het eigenlijk en hoe werkt het? In dit artikel bespreken we deze procedure en leggen we uit hoe het jou kan helpen om een stralende huid te krijgen.

Wat is skin needling?

Skin needling, ook wel microneedling genoemd, is een huidbehandeling die bedoeld is om je huid beter te maken en er jonger uit te laten zien. Het is geen ingrijpende behandeling. Tijdens microneedling worden er kleine naaldjes over je huid gerold met microneedling apparatuur. Die naaldjes maken piepkleine gaatjes in je huid. Daardoor begint je huid vanzelf te herstellen en te vernieuwen. Het eindresultaat? Je huid ziet er gladder en stralender uit.

Hoe werkt skin needling?

Ten eerste zorgt het ervoor dat je huid meer collageen aanmaakt, wat je huid stevig en elastisch houdt. Als je ouder wordt, maakt je huid minder collageen aan, wat rimpels veroorzaakt. Skin needling helpt dit proces om te keren en maakt je huid strakker en jonger. Bovendien zorgt skin needling ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen, waardoor ze effectiever zijn. En als kers op de taart kan skin needling ook littekens verminderen en donkere vlekken lichter maken, waardoor je huid egaler wordt. In een notendop: skin needling is een veelzijdige behandeling die je huid op verschillende manieren mooier maakt.

De procedure

Tijdens een skin needling behandeling, die meestal wordt uitgevoerd door een getrainde professional in een schoonheidssalon of dermatologische kliniek, gebeuren er een aantal stappen. Eerst wordt je huid grondig gereinigd om alle make-up, vuil en oliën te verwijderen. Als je dat wilt, kan er ook een verdovende crème worden aangebracht om eventueel ongemak te verminderen. Vervolgens gaat de professional voorzichtig met een roller met kleine naaldjes over je huid, waarbij de lengte van de naalden kan variëren, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Na de behandeling worden er specifieke huidverzorgingsproducten aangebracht om je huid te kalmeren en te hydrateren. Tot slot krijg je instructies voor de nazorg, zoals het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten om de beste resultaten te bereiken en je huid goed te verzorgen na de behandeling.