Site Reviewer
Image default
Bedrijven

Verborgen mountainbike routes die je waarschijnlijk nog niet kent!

 

Ook al is Nederland erg vlak, zijn er erg veel leuke heuveltjes waar je met de mountainbike overheen kan fietsen. De ontwikkelingen van de mountainbike routes worden namelijk op volle toeren gezet. De mooiste mountainbikeroutes zijn vast en zeker al bekend bij de meeste mountainbike fanaten, dit zijn namelijk de populairste fietsroutes. De routes in de Drunense Duinen, Schoorl en Amerongen ken je waarschijnlijk al, maar er is gegarandeerd meer waar jij vast en zeker nog niks over had gehoord, hier kun je ze lezen!

Mountainbike route 1: Dak van Netersel

Deze mountainbike route is goed verstopt en ligt in het zuidoosten. Dak van Netersel is een route van 4 kilometer, de route bevat 100 meters in de hoogte. Ook zijn er erg veel technische passages die soms erg intensief zijn, deze zul je gegarandeerd tegenkomen als je deze mountainbike route gaat befietsen.

Mountainbike route 2: Kwintelooijen

Dit is een van de kortste, maar zeker wel een van de zwaarste routes van Nederland. Deze ligt ergens verscholen rondom de motorcrossbaan midden in het land. De route is 3,2 kilometer lang, maar wel met 150 hoogtemeters. Deze mountainbikeroute is een ware klimtraining. Er zijn steile heuvels en afdalingen waar je van kan genieten op de mountainbike.

Mountainbike route 3: Hellendoorn

De route van Hellendoorn staat natuurlijk in de top 3. Deze route is een prachtige weg waar je uiteraard een hoop hoogteverschil zal merken. Over deze route zul je een uurtje doen, deze is ook perfect te combineren met de route van Nijverdal of Holten. 

Mountainbike route 4: Westerschouwen

Zeeland kan natuurlijk ook niet ontbreken uit dit lijstje. Deze route is 6 kilometer lang en het telt 160 hoogtemeters, hier zijn ook een heleboel heuveltjes te vinden die een totaal van 160 hoogtemeters tellen. Deze moeten allemaal onderweg overwonnen wonnen natuurlijk. Maar op het einde wordt je lekker getrakteerd op een afdaling die zeer leuk is.