Site Reviewer
Image default
Gezondheid

Pigmentsnor aanpakken | Review Skinlight

We gaan in dit artikel dieper in op de pigmentsnor. Dit is een pigmentstoornis die erg vervelend is omdat deze zich bevindt op een zichtbare plek. Dit is natuurlijk niet prettig en daarom geef we enkele tips om hier zo snel mogelijk van af te komen. Ook geven we mee welke crème het beste is bij de aanpak van de pigmentsnor.

 

Ontstaan van pigmentsnor

De pigmentsnor ontstaat vaak na een aantal keren harsen van de bovenlip, dit ontstaat meestal niet meteen al na 1 keer maar als je regelmatig je bovenlip harst dan kan deze vervelend genoeg ontstaan. Wanneer je de huid harst verwijder je ongewenste haartjes en op deze manier blijven die haartjes gedurende een lange tijd weg maar door het harsen beschadig je wel je huid. Hierdoor kan er een verstoring in je huid optreden en daardoor kan je pigment zich anders gaan gedragen. Je huid wordt op die plek gevoeliger voor zonlicht en kan zich niet goed weren tegen de stralingen van de zon. Op die manier ontstaat er een soort streep (snor) van pigment.

Hoe te voorkomen

Een pigmentsnor is een ophoping van pigment. Om een pigmentsnor te voorkomen is het verstandig om de huid altijd zeer goed te hydrateren en te beschermen. Gebruik voor het hydrateren altijd een voedende crème. Gebruik dit na het harsen. Blijf je huid ook daarna goed verzorgen zodat je schraalheid voorkomt. Bescherm je huid door deze niet te vaak te harsen mocht je irritatie ondervinden na het harsen. Bescherm je huid ook tegen de zon, ook wanner deze niet schijnt.

 

Behandeling van de pigmentsnor

Er zijn diverse methoden om je pigmentsnor te behandelen. Hieronder zijn er diverse opties opgesomd en toegelicht:

  1. Chemische peeling: een chemische peeling vernieuwt je huid. Bij een chemische peeling wordt er een goedje op de huid aangebracht wat 60 tot 120 minuten in moet trekken. Daarna wordt de huid gereinigd. Na je behandeling hebt gedaan vernieuwt je huid zich. Dit proces duurt meestal tussen de 7 en 14 dagen.

  2. Huid verlichtende crème: dit is een blekende crème en breng je op de donkere gedeeltes van de huid aan. Gebruik de crème 2 keer per dag gedurende zo’n 4 tot 8 weken. De donkere vlekjes worden gedurende de dagen en weken steeds lichter van kleur. Gebruik de crème net zo lang tot je tevreden bent met het resultaat.

  3. Laserbehandeling: met een laserbehandeling worden de pigmentvlekken stuk voor stuk aangepakt. De behandeling is een beetje pijnlijk en het voelt alsof er met kleine speldenprikjes in de huid wordt geprikt. Na de behandeling is de huid wat rood maar dit trekt al snel weg. Laat je wel goed voorlichten voordat je een laserbehandeling ondergaat want het kan er ook voor zorgen dat je meer last krijgt van pigmentvlekken omdat het irritaties kan veroorzaken. Dit is vooral bij een donkere huid van toepassing.

Voor de aanpak van de pigmentsnor willen we in de eerste instantie een blekende crème aanraden. Gebruik bijvoorbeeld de Skinlight crème. Deze is speciaal ontwikkelt voor de aanpak van pigmentvlekken en is veilig in gebruik omdat deze PH-neutraal is.