Site Reviewer
Image default
Gezondheid

Snel testen op covid 19

Wanneer je snel wil weten of je positief bent op corona gebied dan kun je eencovid 19 test plannen. Het is mogelijk om jezelf te laten testen op een van de testlocaties. Maar het kan ook zijn dat je moeilijk ter been bent. In dat geval komen we de test aan huis afnemen. Binnen 48 uur heb je de uitslag van een corona test. Door de test aan huis te doen kun je veel tijd besparen. Je hoeft namelijk niet meer de deur uit en te rijden naar een teststraat. Dit kost vaak veel benzine en heel veel tijd. In de praktijk blijken de wachttijden hiervoor hoog. Daarom bieden wij dit alternatief aan. Bij twijfel altijd testen zo kun je uitsluiten dat je corona hebt. De huisarts verplicht dit ook aan de meeste patiënten. Dit om te voorkomen dat de praktijk besmet kan raken.

Bescherming  in het dagelijkse leven tegen corona

Je kunt eenffp3 mondkapje bestellen als bescherming tegen corona wanneer je deur uitgaat voor te winkelen of te werken. Het is belangrijk om je mondmasker op de juiste manier te dragen. Je doet eerst de koorden over je oren. Vervolgens trek je het mondmasker uit totdat de neus bedekt is. Als extra veiligheid zou je nitril handschoenen kunnen dragen. Deze zijn handig in gebruik en bieden een grote veiligheid voor besmettingen met de hand. Een flesje desinfectiegel in je tas doen kan ook geen kwaad. Zo kun je bij iedere locatie gegarandeerd je handen desinfecteren.

Een goede ventilatie thuis en en op kantoor

Het is belangrijk om de luchtvochtigheid van de ruimte op minimaal 40-60% te houden. Deze waarde geven volgens het RIVM de minste kans op besmettingen. Om de luchtvochtigheid te optimaliseren kun je apparaten kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit op de natuurlijke manier te doen. Planten geven namelijk de ruimte meer zuurstof en een hogere luchtvochtigheid. Vooral druk bezochte locaties moeten zich hier aan houden. Dit zijn namelijk de plekken waar de meeste besmettingen ontstaan. Bij twijfel zou je een deskundige kunnen raadplegen. Hij of zij kan je adviseren wat je nog extra kan doen om de luchtvochtigheid te verbeteren.

Leefregels tijdens quarantaine

Tijdens een thuis quarantaine worden er bepaalde adviezen gegeven. Het belangrijkste is dat je thuis blijft en niet met andere personen in aanraking komt. Daarnaast is het verstandig om alles een goede beurt te geven met chloor of een ander sterk middel. Dit zorgt ervoor dat je in een steriele omgeving leeft. Natuurlijk moet je gezondheid dit wel toelaten. Zorg ook voor een goede hygiëne in ruimtes die je nog wel samen gebruik. Desinfecteer alles wat je aangeraakt hebt in dat geval met desinfectiegel. Zo voorkom je dat huisgenoten of andere gezinsleden besmet worden. Als je situatie verslechterd en je wordt nog zieker neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan dan bij je langskomen of je doorverwijzen naar het ziekenhuis. Meestal mag je niet met corona gerelateerde klachten naar de praktijk komen.