Site Reviewer
Image default
Bedrijven

De voordelen van een online salarisadministratie

Het verwerken van de salarisadministratie vraagt veel tijd en berekeningen maar toch aan het einde van iedere maand moet dit worden verwerkt. Als het verwerken van de salarisadministratie niet op tijd wordt uitgevoerd zal het personeel haar salaris niet op tijd binnen krijgen en dit resulteert tot klagende personeelsleden. Het niet op tijd betalen van het personeel kan tot grote gevolgen aannemen omdat zij de rekeningen en boodschappen dan niet kunnen betalen. De administratie van de salarisverwerking is leen langdurig proces, het vergt zoveel tijd om alles in orde te maken dat een personeelslid er op gezet moet worden.

Toch is er een oplossing die voor een ondernemer alle zorgen weg neemt, er zijn namelijk bedrijven opgericht die de gehele salarisverwerking tot zich nemen. Zo zijn er bedrijven die een online salarisservice aanbieden die 24 uur per dag toegankelijk is, het is een online salarisadministratie. Het voordeel van een online salarisadministratie is dat er op ieder moment van de dag jaaropgaven en loonstroken kunnen worden ingezien, het is 24 uur per dag bereikbaar via een laptop, desktop, tablet of een smartphone. Naast het inzien van de salarisadministratie kan op de verschillende apparaten ook de administratie worden uitgevoerd, op ieder moment van de dag en op iedere plaats kan de salarisverwerking worden uitgevoerd. 

Van een geoptimaliseerd salarissoftware systeem nemen we als voorbeeld die van CBBS. Zij bieden verschillende functionaliteiten aan en de mogelijkheid wordt gegeven om dit pakket uit te breiden. De basis functionaliteiten zijn; het verwerken van 24 uur, het beheren van journaalposten en salarisstroken, pensioenaangifte, loonheffingen, jaaropgaven, online inzicht, helpdesk, automatische koppeling, gegevens digitaal aanleveren, loonkosten, doorvoeringen van cao aanpassingen, betaal- en loonstaten en de SEPA betaalbestanden. Kortom een basispakket heeft dus veel mogelijkheden en heeft de mogelijkheid uitgebreid te worden met bijvoorbeeld het automatisch overboeken van salarissen. Heb je als ondernemer helemaal geen tijd kan de gehele administratie worden uitbesteed.

http://www.cbbs.nl