Site Reviewer
Image default
Bedrijven

Ongelukken

Volgens onderzoek zijn bijna elk jaar bij een verkeersongeval, bestuurders die in een auto rijden van het merk Honda het vaakst betrokken. Dit is voorgekomen bij ongeveer 7 van de 1000 Honda auto’s. Na de bestuurders van een auto van het merk Honda, zijn bestuurders van het merk Mercedes-Benz en Volkswagen het vaakst betrokken. Dagelijks vinden er rond de 260 verkeersongelukken plaats. Jaarlijks zorgt dit voor 5700 verkeersslachtoffers, waarbij er maar liefst 380 van overlijden.  Dit geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk het verkeer kan zijn en hoe belangrijk het is om goed op te letten tijdens het autorijden. De meeste verkeersongelukken gebeuren tijdens de vakanties. Dan is het meestal ook erg druk op de weg. Mensen gaan massaal met hun auto, caravan of eventueel camper op vakantie. Het zicht als je in een camper rijdt is daarnaast ook stukken minder dan het zicht als je een auto bestuurt.

Een oplossing voor dit probleem zou een achteruitrijcamerakunnen zijn. Deze zijn dan niet alleen handig bij het achteruitrijden, maar ook bij het in- en uitvoegen, omdat de bestuurder dan meer zicht heeft op de weg. Er wordt een display in het voertuig geplaatst waar er mee kan worden gekeken naar beelden die de camera maakt. Zo wordt er een duidelijk beeld gecreëerd van de situatie om het voertuig heen. Verder kan de achteruitrijcamera ook een grote hulp zijn bij het inparkeren van het voertuig. Soms is het namelijk niet goed te zien of er nog wat achter het voertuig bevindt. Denk dan aan een klein paaltje of een boomstam.

Een achteruitrijcamera kopen kan dus een goed idee zijn om de veiligheid voor jezelf als bestuurder, maar ook voor alle passagiers in het voertuig te vergroten. Hierdoor wordt er niet alleen meer zicht gecreëerd voor de bestuurder, maar wordt de veiligheid verhoogd van alle bestuurders die zich dat moment op de weg bevinden.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/