Site Reviewer
Image default
Bedrijven

Voor wie doen we het eigenlijk?

We maken ons iedere dag op, we kammen ons haar mooi, gebruiken make-up, maar voor wie doen we dit eigenlijk allemaal? Voor wie willen we er elke dag weer mooi uitzien? Is dat echt allemaal voor onszelf? Om onszelf blij te maken? Maken we ons niet te druk over al deze “onbelangrijke zaken”?

Maar het is natuurlijk niet alleen maar onze eigen schuld dat we ons zo gedragen, het is de schuld van de media. Met al die onrealistische bewerkingen van modellen op de voorkant van bekende modetijdschriften. Dit geeft ons het idee dat wij er ook zo uit moeten zien. En denk eens aan al die series met die bloedmooie mensen erin, want we niet zien is dat ze bakken met make-up op hebben. Dit allemaal geeft ons een onrealistisch beeld over het echte leven.

We hebben er de laatste paar jaren steeds meer over om er mooier en perfecter uit te zien. Steeds meer mensen veranderen zelfs hun lichaam hiervoor en ondergaan plastische chirurgie.

Rechtstaande tanden

Niet alleen ons lichaam moet er beter uitzien, ook onze tanden moeten er perfecter uitzien. Orthodontie volwassene is geen vreemd begrip meer. Veel volwassenen willen geen imperfectie meer hebben, geen spleetje tussen de tanden mag meer te zien zijn. Steeds meer mensen overwegen dan ook om een beugel te nemen op latere leeftijd. Dit kan gepaard kan met medische ingrepen. Soms moet er zelfs een tand of kies getrokken worden om ruimte in de mond te maken. Zo kunnen alle tanden recht naast elkaar komen te staan. Deze ingreep is nagenoeg hetzelfde als een verstandkies trekken. Het is dus best wel een zware ingreep en het duurt ook wel een tijdje voordat de herstelperiode voorbij is.

Het gezegde “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” gaat dus in de meeste gevallen nog steeds op. De belangrijkste vraag die we aan ons zelf moeten stellen is: “Voor wie doen we het eigenlijk?”

https://orfeokliniek.nl/