Site Reviewer
Image default
Aanbiedingen

Hoge resolutie productfotografie

De tijden dat high-end productfotografie alleen nog maar met de technische camera voorzien van digitale achterwand kan worden gedaan ligt inmiddels achter ons. Er ziijn middenformaat digitale achterwanden die in combinatie met kleinere balgcamera’s tot uitstekende resultaten leiden. Ook de resultaten van digitale reflexen in combinatie met Cambo verstelmogelijkheden of tilt-en shift lenzen uit de collectie van Nikon of Canon leveren tegenwoordig bovengemiddelde resultaten op. De komst van de Canon EOS 5Ds met een resolutie van 50MP verandert het totale middenformaat landschap.

STUDIOVHF is een fotostudio in de regio Zwolle voor productfotografie en reclamefotografie en de studio zet al jaren de verschillende Canon fullframe camera’s in voor diverse opdrachten. Inmiddels is daar de 5Ds aan toegevoegd en is de eerste serie productfoto’s met de camera gemaakt. Het betreft productfotografie werkkleding, voor een van Nederlands grootste fabrikanten van bedrijfskleding. De hoge resolutie van de camera maakt het mogelijk dat er geen aparte detailshots meer gemaakt hoeven worden en er simpelweg een detail de opname gesneden kan worden met behoud van voldoende detailweergave. op deze wijze draagt de hoge resolutie dus bij aan efficiency en kostenbesparing.

Maar natuurlijk wordt de resolutie ook gebruikt voor doeleinden waar het voor bedoeld is zoals groot formaat prints zoals benodigd op vrachtwagens, billboards, spandoeken en fine-art prints.

Bij kleding fotografie is de vergrotingsmaatstaf wellicht niet het belangrijkste kwaliteitskriterium, maar kleurweergave en kleurnuance des te meer. De hoge opname resolutie zorgt voor een schat aan kleurinformatie op de sensor en maakt een subtiel en natuurlijk kleurverloop mogelijk. 

De Zwolse productfotografen van fotostudio STUDIOVHF fotograferen een grote veelzijdigheid aan producten voor directe relaties en relaties van reclamebureau’s uit de wijdere regio Zwolle, maar ook uit midden en noord-oost Nederland. In de studio worden bijvoorbeeld de volgende producten gefotografeerd: mode en kleding, meubelen, interieur accessoires, groente & fruit, vlees producten, electronica en verlichting, regelapparatuur, flessen, sieraden en verpakkingen.